Veilige en betrouwbare verkiezingssoftware

Verkiezingen organiseren is een uitdagende taak voor een ambtenaar. Het draaiboek voor de verkiezing maken, materialen aanschaffen, verkiezingsdrukwerk verzorgen, de juiste mensen vinden en de stemlokalen inrichten kost veel tijd als je het zelf moet doen. Net als het stroomlijnen van de samenwerking met verschillende leveranciers. Wat als we je vertellen dat dat makkelijker kan? Maak kennis met Procura Verkiezingen.

Meer dan 200 gemeenten werken al met de applicatie Procura Verkiezingen:

Al jouw verkiezingsdata op één plek

Krijg grip op het complete proces met Procura Verkiezingen: de verkiezingssoftware die ambtenaren ondersteunt met inzicht. Van de planning tot het indelen van mensen op de stembureaus en van opkomst tot uitslag, je vindt het allemaal in deze zeer complete projectplanningstool.

Met de applicatie Procura Verkiezingen behoud jij het overzicht over je verkiezingen in een gebruiksvriendelijk, krachtig platform. Zo bespaar je kostbare tijd en krijg je alle context die je nodig hebt om de verkiezingen voor stemmers en stembureauleden zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Hier komt jouw verkiezing samen

 • Planning stembureauleden (Indelingen magiër)
 • Vergoeding stembureauleden
 • Actuele opkomstdata
 • Tussentijdse uitslag
 • Definitieve verkiezingsuitslag
 • Presentatiemodule
 • Overzichtelijke dashboards
 • Aanpasbare gebruikersrechten
 • Eenvoudig te koppelen met BRP, e-mail en e-learning cursussen
 • Koppeling met Ondersteunende Software Verkiezingen (OSV)

Meer weten over de functionaliteiten? Neem contact met ons op.

Maak het compleet

Aan de slag met het totaalpakket? Maak jouw Procura Verkiezingen compleet met ondersteunende modules. Het Ledenportaal en de MijnStembureau app zijn ontwikkeld om je werk verder te vereenvoudigen. Ook voor ondersteuning op maat bij het inrichten van je verkiezingsproces kun je rekenen op Procura. Onze consultants maken graag een afspraak en denken met je mee.

Altijd zicht op beschikbaarheid en roosterwensen

Laat stembureauleden hun beschikbaarheid en roosterwensen doorgeven in het Ledenportaal. Je nodigt ze binnen een handomdraai uit om zelf hun voorkeuren door te geven. Zo bespaar je kostbare tijd en heb je altijd een up-to-date overzicht.

Actuele status van stembureaus

Centraal overzicht houden over de verschillende stembureaus én een hulpmiddel bieden aan de stembureauleden waarmee ze stap voor stap door de dag van stemming worden begeleid? Dat kan met MijnStembureau app. Bekijk per stembureau de status, de voorraad stembiljetten, de actuele drukte maar ook opkomstcijfers en uitslagen. Presenteer na sluitingstijd razendsnel voorlopige uitslagen.

Veilig en betrouwbaar

Data rondom verkiezingen is uiterst gevoelig. Dat begrijpen wij als geen ander. Procura Verkiezingen voldoet daarom aan het hoogste beveiligingsniveau.

Zo kun jij vertrouwen op:

 • Veilig werken in de cloud
 • Veilige opslag van persoonsgegevens
 • Applicatie die voldoet aan Kieswet & Kiesbesluit
 • Bewerkersovereenkomst afgestemd met informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD)

Lancering nieuwe applicatie Procura Verkiezingen

Na de koppeling van het lokaal geïnstalleerde Integraal Stem Systeem (ISS) met de Ondersteunende Software Verkiezingen (OSV) in 2009 en de lancering van de online versie van Procura Verkiezingen in 2016 is het tijd voor vernieuwing.

Lees hoe deze gemeentes grip kregen op hun verkiezingen:

Gemeente Velsen

Niels van Huijssteden is ruim 17 jaar Projectleider Verkiezingen bij de gemeente Velsen. Tijdens de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 gingen wij langs bij de gemeente en vroegen wij Niels naar zijn ervaring met Procura.

Gemeente Land van Cuijk

Toen de vijf voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Grave fuseerden in de grote gemeente Land van Cuijk zochten ze een manier om hun verkiezingen centraal en gestroomlijnd te laten verlopen. Dit is hoe Land van Cuijk grip kreeg op hun herindelingsverkiezingen met Procura. 

Gemeente Ermelo

Ook kleinere gemeenten moeten tijdens verkiezingen gebruik kunnen maken van de nieuwste software en het hun stembureauleden en zichzelf zo gemakkelijk mogelijk maken.

Krijg grip op je verkiezingen