Grip op verkiezingen met kwalitatief drukwerk

Staan er verkiezingen op de planning, dan vraagt dat om grote zorgvuldigheid bij het drukwerk.

Drukwerk moet voldoen aan Wet- en regelgeving van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, en krijg je alleen op tijd geleverd als je het op tijd bestelt. En dat niet alleen: controle op wat er gedrukt wordt en wie het toegestuurd krijgt is essentieel voor een zorgeloos verloop.

Of je nu voor de eerste keer verkiezingen organiseert of je eigen proces wilt verbeteren, met Procura krijg je grip op je verkiezingsdrukwerk. Wij leveren alles dat je nodig hebt, en meer.

Meer dan 200 gemeenten regelen hun drukwerk bij Procura:

Drukwerk voor verkiezingen

Bestel drukwerk gemakkelijk en snel bij jouw persoonlijke adviseur. Wij adviseren over de benodigdheden voor jouw gemeente en begeleiden je bij het plaatsen van je bestelling in onze bestelmodule MijnProcura.

Stembiljetten

Altijd voldoende stembiljetten aanwezig op het stembureau? Onze adviseur helpt je de juiste hoeveelheid bestellen.

Worden de stembiljetten verdeeld over meerdere locaties? In dat geval kunnen we de stembiljetten per 100 verpakken en voorzien van etiketten voor de gewenste locatie.

Stempassen

Je kiezers uitnodigen om te stemmen doe je natuurlijk met de stempas. Via onze bestelmodule MijnProcura plaats je de bestelling en kun je zelf gemeentespecifieke informatie doorgeven die op de stempassen wordt gedrukt. Ook blanco stempassen en bijsluiters bij de stempassen kun je via onze bestelmodule MijnProcura bestellen.

Stempassen kunnen rechtstreeks afgeleverd worden bij de postverspreider. Wij kunnen daarbij ook de nodige stempassen lichten en retour sturen.

Onze adviseur vertelt je graag over de mogelijkheden.

Kandidatenlijsten

Laat stemmers weten op wie zij kunnen stemmen met kandidatenlijsten. Deze lijst op A4-formaat toont de politieke partijen en kandidaten.

Voor het opstellen van de kandidatenlijsten en de verzending daarvan zijn er verschillende mogelijkheden. Laat je door onze adviseur begeleiden in het samenstellen van de kandidatenlijst voor jouw gemeente.

Verkiezingskalender

Precies weten wanneer je welke actie moet ondernemen voor de aankomende verkiezing? Daarvoor ontwikkelden wij de Procura Verkiezingskalender. Je kunt de verkiezingskalender voor de Europees Parlementsverkiezing 2024 hier downloaden.

Op deze kalender vind je alle belangrijke data gebaseerd op de laatste wet- en regelgeving, voor een volledige voorbereiding.

Waarom verkiezingsdrukwerk van Procura?

  • Veilig
  • Kwaliteit
  • Maatwerk
  • Duurzaam
  • Conform Wet- en regelgeving

ISO 9001-, ISO 14001- & ISO 27001-gecertificeerd

Lokale overheden moeten voor hun drukwerk kunnen vertrouwen op veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Daarom voldoen onze drukkerijen aan alle benodigde certificeringen om deze eisen te kunnen waarborgen. Procura zelf is ook ISO 9001 en 27001 gecertificeerd.

Lees hoe deze gemeentes hun drukwerk regelen:

Gemeente Velsen

Niels van Huijssteden is ruim 17 jaar Projectleider Verkiezingen bij de gemeente Velsen. Tijdens de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 gingen wij langs bij de gemeente en vroegen wij Niels naar zijn ervaring met Procura.

Gemeente Land van Cuijk

Toen de vijf voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Grave fuseerden in de grote gemeente Land van Cuijk zochten ze een manier om hun verkiezingen centraal en gestroomlijnd te laten verlopen. Dit is hoe Land van Cuijk grip kreeg op hun herindelingsverkiezingen met Procura. 

Gemeente Ermelo

Ook kleinere gemeenten moeten tijdens verkiezingen gebruik kunnen maken van de nieuwste software en het hun stembureauleden en zichzelf zo gemakkelijk mogelijk maken.

Krijg grip op je verkiezingen