Verkiezingensite: zo verlopen de verkiezingen gestroomlijnd

Verkiezingen organiseren is een uitdagende taak. Nu de gemeenteraadsverkiezing weer voor de deur staat, speelt communicatie met burgers en andere stakeholders zoals lokale media een extra belangrijke rol. Daarom introduceren Procura en SIM de verkiezingensite.

De situatie rondom de pandemie dwingt iedereen tot nadenken hoe we de verkiezingen zo veilig mogelijk kunnen organiseren. Dat geldt zowel op- en rond het stembureau als in de informatievoorziening richting burgers. Het liefst houd je daarbij alle stakeholders op de hoogte van actuele informatie vanaf één centrale plaats.

Gemeenteraadsverkiezingen met een vooraf ingevulde website

Ben je gebruiker van de applicatie Procura Verkiezingen? Dan kan jouw gemeente bij de aankomende gemeenteraadsverkiezing gebruikmaken van de verkiezingensite. Deze tijdelijke website kan eenvoudig gelanceerd worden. Het enige dat je toevoegt is locatie specifieke informatie en de huisstijl van jouw gemeente. Deze website maken wij mogelijk in samenwerking met onze zusterorganisatie SIM.

Dit kun je verwachten van de verkiezingensite:

  • Ontwerp en structuur getest met inwoners
  • Teksten op B1-niveau
  • Voldoet aan digitale toegankelijkheidseisen
  • Drupal-based, dus schaalbaar, snel en flexibel

Hoe werkt het op de dag van de verkiezing?

Op de dag van de verkiezing synchroniseer je automatisch de gegevens uit de applicatie Procura Verkiezingen en MijnStembureau app naar de verkiezingensite. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Minimalisatie van de kans op (type)fouten
  • Directe verwerking van tijdgevoelige data
  • Tijdsbesparing door voorkoming van handmatige invoer of dubbele registratie
  • Burgers en andere stakeholders worden centraal voorzien van actuele informatie

Benieuwd naar alle voordelen en de mogelijkheden voor jullie gemeente? Lees meer over de verkiezingensite van Procura en SIM, of vraag de advies op maat aan via Gemeenteraadsverkiezingen 2022 (simgroep.nl).

Bekijk ook eens..