Maak kennis met Arjen Hulshof en Esther van der Plaat

Vanaf februari is ons team versterkt met twee nieuwe collega’s. Arjen Hulshof en Esther van der Plaat. In een kennismakingsgesprek stellen zij zich aan je voor.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Arjen: Hi, ik ben Arjen Hulshof. Ik ga de rol van techlead vervullen in het softwareteam van Procura. Ik ben Java ontwikkelaar en heb dit 17 jaar in detacheringsvorm gedaan bij verschillende organisaties. Vaak ben je dan minder betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en is de rol van techlead vergeven aan iemand anders. Daarom nu gekozen voor een vaste plek bij Procura.
Esther: Hoi, ik ben Esther van der Plaat. Ik ga mij bezighouden met marketing en communicatie bij Procura. Ontzettend veel zin in! Ik heb 15 jaar gewerkt bij een belastingadvieskantoor. Ik ben daar vanuit het secretaresse vak doorgegroeid naar de functie van marketing- en salesmedewerker. Ik werkte daar met lokale overheid, net als Procura. Hele fijne doelgroep!

Kiezen was een grotere uitdaging dan iets vinden.

Esther: Hoe ben jij bij Procura terechtgekomen?
Arjen: Toen ik besloot om uit de detachering te gaan, heb ik een aantal LinkedIn contacten benaderd uit het recente verleden. Ik krijg wekelijks verzoeken van recruiters en dat kwam nu wel goed uit. Kiezen was een grotere uitdaging dan iets vinden. En jij?
Esther: Ik durfde eigenlijk nooit over te stappen. Bang om de zekerheid die ik had te verliezen, maar in deze tijd is die angst niet meer terecht. Er is een enorm tekort op de markt en dat maakte het makkelijker om over te stappen. Per toeval kwam de vacature voorbij en ik was gelijk enthousiast.
Arjen: De sollicitatiegesprekken gaven de doorslag. De uitdaging die geschetst werd leek me heel erg leuk en toen het tweede gesprek niet een uur, maar twee uur duurde gaf dat de doorslag. Heb jij ook zulke fijne gesprekken gehad?
Esther: Absoluut! Hele leuke gesprekken. Vooral ook omdat Procura zich heel duidelijk positioneert, duidelijk is wat de kernwaarden zijn en een duidelijke visie en missie heeft. Wat je doet heeft rechtstreeks invloed op de burger en dat maakt deze klantengroep ook zo ontzettend leuk!

Opleiding en praktijkervaring

Arjen: Heb je een specifieke opleiding gevolgd?
Esther: Nee, geen specifieke marketingopleiding gevolgd. Gaandeweg ben ik in het vak gegroeid vanuit de praktijkervaring. Ik heb de opleiding Directiesecretaresse en de HBO-opleiding Office Management gedaan.
Arjen: Ik denk ook vooral dat het je moet liggen, je interesse moet hebben en je het moet leren in de praktijk.
Esther: Ik zou in de toekomst nog wel wat praktijkgerichte opleidingen of cursussen willen volgen om mijn kennis te verbreden. Hoe zit dat in jouw vakgebied? Moet je blijven leren om je kennis up-to-date te houden?
Arjen: Het is belangrijk om op de hoogte te blijven. Soms is een certificaat van toegevoegde waarde en soms is een webinar of congres bezoeken ook prima. Blijven leren is wel belangrijk. Zeker in de IT gaat het net iets harder dan gemiddeld. Ik leer vooral heel veel door te doen.

Over fietsen kunnen we nog uren praten!

Esther: Vertel eens iets over jezelf? Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Arjen: Ik woon in Wognum met mijn vrouw en twee dochters van 11 en 13 jaar. Ze zijn lekker aan het puberen, maar het wordt ook steeds leuker nu ze ouder worden. Gisteren bijvoorbeeld zijn we samen gaan mountainbiken. Dat was gaaf! Ik word blij van fietsen in welke vorm dan ook. Ik fiets al heel lang op de weg. Sinds kort heb ik een strandfiets en nu ook fan van mountainbiken. We hebben straks dertien fietsen met z’n vieren, maar het is te leuk om het niet te doen. Ook klussen in en om het huis doe ik graag. Ik heb een vrijstaand huis van 40 jaar oud dat wij hebben geërfd van mijn schoonouders. Er is altijd wel wat te doen!
Ik zag je glunderen toen ik sprak over het fietsen. Ik vermoed dat we deze passie delen?
Esther: Zeker! Die passie deel ik en daar kunnen we nog uren over praten! Vooral mountainbiken en in de zomer pak ik ook regelmatig de racefiets. Ik woon met mijn twee kinderen van 13 en 16 jaar in Alkmaar en om te ontsnappen aan de drukte thuis spring ik regelmatig op de fiets. Heerlijk, even de natuur in!

Hoe zie je jezelf over vijf jaar?

Arjen: Dit is echt de meest vreselijke vraag die je mij kunt stellen! Jaren geleden heb ik besloten dat ik daar dan ook geen antwoord op geef.
Esther: Leef je dan met de dag?
Arjen: Nee, dat niet, maar ik heb geen vaste plannen voor over vijf jaar. Ik doe al een hele tijd wat ik leuk vind en dat bevalt mij prima.
Arjen: Jij hebt wel een uitgestippeld plan voor de komende vijf jaar?
Esther: Haha, nee absoluut niet! Er komen dingen op mijn pad die ik leuk vind en dan aangrijp. Dan voel je wel of het juist is en kom je vanzelf in de rol die bij je past.

Wat zou je voor werk doen als je dit niet zou doen?

Arjen: Dat zou echt van alles kunnen zijn! Als het een tijdje tegenzat of er zat een bug in het systeem die ik niet kon vinden zei ik altijd dat ik fietsenmaker wilde worden. Dat zou ook zomaar timmerman, automonteur of elektricien kunnen zijn. In ieder geval iets technisch.
Esther: Ik wilde al van jongs af aan secretaresse worden. Ik speelde als klein meisje al secretaresse van de Koningin met een oud toetsenbord en telefoon. Nu is mij dát niet gelukt, maar ben ik ook tevreden met mijn rol als marketing- en communicatiemedewerker. Als ik dan echt iets anders zou moeten doen, dan zou ik boswachter worden! Lekker in de natuur.
Arjen: haha… lekker de hele dag op je mountainbike zeker!

Wat maakt jou van waarde bij Procura?

Arjen: Het grootste deel van de opdracht is het moderniseren van de applicatie, zowel technisch infrastructureel als het uiterlijk. Daarin ga ik verschil maken bij klanten van Procura. De gebruikersverwachtingen liggen met de jaren hoger en daaraan wil ik mijn steentje bijdragen.
Esther: Ik ga relaties en prospects laten zien wat Procura doet en met hoeveel toewijding en enthousiasme men dat doet zodat Procura de eerste naam is die opkomt als het gaat om verkiezingen en burgerzaken.

Esther: Arjen, heel veel succes de komende tijd bij Procura en leuk je een beetje beter te hebben leren kennen!
Arjen: Jij ook Esther!

Bekijk ook eens..