Jij de koffie, wij het lekkers…

We komen graag een keertje bij je langs om nader kennis te maken of om bij te praten. Als jij de koffie regelt, nemen wij wat lekkers mee.
Stuur een e-mail naar esther.van.der.plaat@procura.nl of bel naar 06 55 778 564 voor het maken van een afspraak met Mack, Soufyan of Hans.

Tot snel!

Gratis kwartetspel bij bestelling van toegankelijkheidsartikel

Niet voor alle stemgerechtigden is stemmen even vanzelfsprekendheid. Zo zijn er mensen met een lichamelijke of visuele beperking of mensen die moeite hebben met lezen.
Procura helpt gemeenten om het stembureau toegankelijk te maken door het leveren van diverse materialen die een gemeente kan inzetten op de dag van stemming.

Denk bijvoorbeeld aan:
– Kandidatenlijsten in diverse vormen, zoals grootletter, in gesproken vorm en in braille
– Ongevouwen #stembiljetten voor gemeenten die gebruikmaken van de stemmal.
– Bewegwijzering naar het stemlokaal
– Ledverlichting voor in het #stemhokje met extra sterkte (2400 lux)
– Een extra breed stemhokje (1.5×1.5 meter)
– Planchet in het stemhokje is in hoogte verstelbaar, waardoor bijvoorbeeld iemand met een rolstoel makkelijker kan stemmen
– Diverse leesloepen

Voor mensen met een taalachterstand of die moeite hebben met lezen, maar graag betrokken worden bij de #verkiezingen, hebben wij een kwartetspel ontwikkeld. Gemeenten kunnen scholen, #taalhuizen of burgers aan de balie spelenderwijs kennis laten maken met woorden die te maken hebben met verkiezingen met het leuke kwartetspel “Verkiezingen, wat weet jij er eigenlijk van”.

Het spel:
– Leert laaggeletterden meer over begrippen rond verkiezingen.
– Maakt verkiezingen daardoor begrijpelijker.
– Vergroot hun woordenschat.
– Vergroot hun zelfvertrouwen om te gaan stemmen.
– Draagt bij aan hun zelfredzaamheid.

Omdat wij toegankelijkheid in en om het stembureau belangrijk vinden, geven wij elke gemeente die een toegankelijkheidartikel bestelt een gratis kwartetspel. Geef dit wel even aan bij je bestelling.