Top
 

Kandidatenlijsten

Kandidatenlijsten

Nieuw model
Zoals u ongetwijfeld weet is het bezorgen van ongeadresseerde post als kandidatenlijsten door PostNL verleden tijd, omdat zij hebben besloten voornamelijk geadresseerde post te bezorgen. En dus moeten deze kandidatenlijsten worden voorzien van een adres. De langwerpige lijsten krijgen een nieuw jasje en zien er voortaan uit als een brochure op A4-formaat. Het aantal pagina’s is afhankelijk van het aantal politieke partijen en kandidaten. Op de voorzijde staat ’Aan de bewoner van dit adres’ geprint. Er zijn straks drie varianten verkrijgbaar, te weten
1. Model HaH-biljet, formaat A4, zonder adres => als u gebruik maakt van een andere postverspreider dan PostNL, die ongeadresseerde post bezorgt
2. Model HaH-biljet, formaat A4, met adres => als u gebruik maakt van PostNL of
3. Model HaH-biljet, formaat A4, in envelop => als u gebruik maakt van PostNL
Bij bezorging door PostNL, vragen wij u te zijner tijd om uit de BRP een adresbestand aan te leveren met adressen, gericht ‘aan de bewoners van..’.

Drukproef achterzijde HaH-biljet
Voor de achterzijde van de kandidatenlijst maken wij, zoals u van ons gewend bent, een voorbeeld. Ook hierin hebben wij het proces aangepast en makkelijker voor u gemaakt.
Scenario 1: Als u gebruik maakt van Procura Verkiezingen, vindt u onder het menu Formulieren/Overig drukwerk/Aanmaken drukwerk een sjabloon voor het aanmaken van de achterzijde van de kandidatenlijst. Door een aantal vragen te doorlopen, vult zich het ‘Aangemaakte model’, die u vervolgens kunt downloaden. Als deze akkoord is, maken wij de drukproef en verzoeken u deze te controleren en definitief akkoord te geven.
Scenario 2: Als u geen gebruik maakt van Procura Verkiezingen, kunt u ons een EML-bestand sturen van de stemlokalen (verkiezingen@procura.nl). Wij lezen deze in en maken het sjabloon voor u aan. Vervolgens sturen wij u een drukproef en loopt het proces zoals hierboven vermeld in de drukproeffase.

Lees hier de blogs van Astrid van Leeuwen, zij is onze expert op het gebied van verkiezingen:
Procura introduceert oplossing voor versturen kandidatenlijsten
Drie voordelen van kandidatenlijsten zonder envelop