Top
 

Gemeente West Maas en Waal

Gemeente West Maas en Waal

De gemeente West Maas en Waal verving in 2016 de software voor de basisregistratie door een applicatie van Procura. Naar volle tevredenheid van de baliemedewerkers.

Ongeveer dertig jaar draaide het oude pakket in de uit acht dorpskernen bestaande gemeente West Maas en Waal. Al die tijd kon naar tevredenheid de administratie en registratie van de ruim 18.000 personen plaatsvinden. Voor diverse afdelingen waren applicaties van andere leveranciers aangeschaft. Daarnaast was de AS 400 computer nodig aan vervanging toe. Omdat Procura bij de gemeente al bekend was van haar dienstverlening voor verkiezingen was dit pakket, in het niet al te brede spectrum van GBA-leveranciers, een voor de hand liggende optie.

“De transitie was een periode waarin intensief werd samengewerkt tussen Procura, het team Automatisering van de gemeente West Maas en Waal en van ons. Daarbij heeft Procura ons uitstekend begeleid.“

Willy van Kraaij,
medewerker Burgerzaken

Uitstekende begeleiding

Met de komst van PROWEB Personen en PROBEV van Procura leek de dagelijkse routine van de baliemedewerkers ruw verstoord te worden. Toch viel de transitie in de praktijk erg mee, vinden Willy van Kraaij en Pierre Kersten van Burgerzaken. Van Kraaij: “De overgang was een intensieve samenwerking tussen Procura, het team Automatisering van de gemeente en ons. Daarbij heeft Procura ons uitstekend begeleid. Al snel bleek dat we positief konden zijn over het werken met PROWEB Personen aan de balie met het daaraan gekoppelde pakket (PROBEV) in de backoffice. Vooral de eenvoud en de gebruiksvriendelijkheid maakten indruk, evenals de korte lijnen binnen Procura.” Kersten vult aan: ”Wij hebben in de onderzoeksfase diverse proefpresentaties van het systeem gehad. De medewerkers van Procura waren steeds goed bereikbaar en bereid om ons te helpen bij vragen en problemen. Dat werkte goed en gaf ons vertrouwen.”

Meedenkend systeem

West Maas en Waal komt, als kleine gemeente in het administreren van personen, dezelfde zaken tegen als grotere gemeenten. Prettig daarbij is dat PROWEB Personen functioneert als een systeem dat meedenkt. “Tijdens het verwerkingsproces krijg je allerlei relevante aandachtspunten voorgelegd en word je systematisch door het proces geleid”, aldus Van Kraaij. “Voor ons is daarbij de kennisbank die direct vanuit de applicatie geraadpleegd kan worden, een zeer praktisch hulpmiddel.”
Sowieso zijn de baliemedewerkers te spreken over het gebruiksgemak. Zo is bijvoorbeeld met de ‘tussen haakjes ingevulde leeftijd’ achter de geboortedatum razendsnel te zien of voor bepaalde aanvragen toestemming nodig is. De woningkaart geeft meteen het aantal inwoners op een adres weer en valt goed en snel op. Ook het administreren van bedrijven of organisaties bij het afgeven van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), zien de medewerkers als prettige tijdswinst.

Provincie:
Gelderland

Aantal inwoners gemeente West Maas en Waal:
Ca. 18.820 (CBS, 1 januari 2017)