Top
 

Gemeente Weesp

Gemeente Weesp

Persoonlijke aanpak en flexibiliteit

De gemeente Weesp leunt vooral voor praktische ondersteuning bij verkiezingen op de software en materialen van Procura. Van de stempassen tot de rode potloden in de stemlokalen, Procura regelt het.

Weesp is met 19.000 inwoners een relatief kleine gemeente. In de gemeentepolitiek gaat er veel gebeuren de komende tijd. Op 21 maart 2018 vinden niet alleen gemeenteraadsverkiezingen en een referendum over de Sleepwet plaats, maar moeten de stemgerechtigde inwoners in een referendum ook een keuze maken bij welke buurgemeente Weesp zich het beste kan aansluiten.

Voor de medewerkers is het fijn dat Procura meedenkt en haar specifieke kennis inzet om de gemeente te adviseren. Adviseur Klant Contact Centrum Marcel Brittijn: “Heel snel nadat we contact opnamen met Procura konden we al in een persoonlijk gesprek onze wensen bespreken.” Procura zorgt dat aan alles wordt gedacht. “Ze hebben bijvoorbeeld geadviseerd over extra materiaal dat nodig is voor de twee referenda en over de kleurcodes die de verschillende stempassen moesten hebben.”

“Procura is een organisatie die altijd meedenkt.”

Marcel Brittijn,
adviseur Klant Contact Centrum

Flexibele dienstverlening

Naast het persoonlijke contact dat Procura biedt, is de gemeente Weesp ook tevreden over de flexibiliteit in de dienstverlening. “Het is een wisselwerking”, vindt Brittijn. “Ik word ondersteund in mijn gedachten en ideeën, maar doe zelf ook voorstellen waarop zij inspelen.” Een voorbeeld daarvan is een extra presentatie die de gemeente op 21 maart wil kunnen geven over de resultaten van het gemeentelijk referendum. Inwoners kunnen stemmen met welke buurgemeente Weesp gaat fuseren: Amsterdam of Gooise Meren?

Snel resultaten presenteren

Procura levert applicaties, waarmee de gemeente de uitslag van de stemming direct kan laten zien. Het is een eenvoudig systeem. Op het hoofdstembureau worden de resultaten ingevoerd en medewerkers kunnen aan de kleuren van de stembureaus in het systeem zien of een uitslag binnen is. Die presenteren ze in het gemeentehuis real time aan raadsleden en inwoners. Dankzij de applicaties van Procura kunnen genodigden direct zien of een regio kiest voor een fusie met Amsterdam of met Gooise Meren. En dat vindt de gemeente natuurlijk belangrijke informatie op dat moment.

Provincie:
Noord-Holland

Aantal inwoners gemeente Weesp:
18.827 (CBS, 30 april 2017)