Top
 

Gemeente Vlissingen

Gemeente Vlissingen

Korte lijnen en functionaliteit op maat

Gemeente Vlissingen maakt gebruik van verschillende diensten van Procura. Gemeenteraads-, Provinciale Staten- en Tweede-Kamerverkiezingen organiseren medewerkers met behulp van Procura Verkiezingen. Aan de balie bij de afdeling Publiekszaken verloopt de dienstverlening soepel door het gebruik van de BRP-applicatie PROWEB Personen.

“Medewerkers van Procura hebben kennis van wat er speelt bij een gemeente. De applicaties zijn gebouwd vanuit die professionele ervaring en daardoor zeer compleet.”

Peter Boone,
Applicatiebeheerder gemeente Vlissingen

Makkelijk in gebruik

De gemeente werkt sinds 2015 met PROWEB. Applicatiebeheerder Peter Boone is erg tevreden over het systeem. “De functionaliteiten van PROWEB kenmerken zich vooral door gebruiksgemak. Ten opzichte van het oude systeem is onder andere de zoekfunctionaliteit verbeterd. Het heeft wat weg van zoeken met Google. Dat werkt veel eenvoudiger. Bovendien is het een webapplicatie, waardoor Procura ook eenvoudig het beheer kan doen.”

Andere voordelen

Het systeem kent nog andere voordelen. Zo voldoet het aan de jongste wettelijke eisen en is de opzet anders. Applicatiebeheerder Boone: “Door de ingebouwde controle in het systeem zullen minder fouten worden gemaakt, omdat de applicatie volgens bepaalde workflows is ingericht. Tevens werken wij met de sms-service. Zo krijgen burgers een bericht wanneer het aangevraagde rijbewijs of reisdocument klaar ligt om af te halen.”

Naadloze overgang

De implementatie van PROWEB is soepel verlopen. Procura gaf uitleg en toelichting op locatie, waardoor medewerkers het systeem snel onder de knie hadden. In die toegankelijkheid herkent Boone het handschrift van Procura: “De applicatie is volledig afgestemd op onze wensen. De lijnen zijn kort. Als je ergens tegenaan loopt, word je direct geholpen en bij de totstandkoming van de applicatie is rekening gehouden met onze wensen. Procura zegt niet ‘dit is het pakket en doe het er maar mee’, maar zorgt ervoor dat de applicatie voldoet aan onze eisen en dat we er snel mee aan de slag kunnen.”

Verkiezingen

Voor het organiseren van verkiezingen gebruikt Vlissingen Procura Verkiezingen. De applicatie ziet er volgens de medewerkers niet alleen strak vormgegeven uit, het werkt vooral ook vlekkeloos. “Het mooie”, zegt Boone, “is dat Procura Verkiezingen veel toepassingen en mogelijkheden kent. Je kunt een historische vergelijking maken tussen uitslagen en stelt op basis daarvan eenvoudig schitterende presentaties samen.” In Procura Verkiezingen is het verder mogelijk extra kenmerken toe te voegen bij bijvoorbeeld de stembureaus. Die optie gebruikt de gemeente om op te slaan of een stembureau rolstoeltoegankelijk is of andere kenmerken bevat.

Provincie:
Zeeland

Aantal inwoners gemeente Vlissingen:
Ca. 44.394 (CBS, 1 januari 2017)