Top
 

Gemeente Urk

Gemeente Urk

“Knowhow en een persoonlijke aanpak”

De gemeente Urk kiest al meer dan veertig jaar voor Procura. Aanvankelijk vooral voor het grote assortiment formulieren voor burgerzaken. Sinds enkele jaren gebruikt Urk ook de applicatie Procura Verkiezingen voor het organiseren van de gemeenteraadsverkiezingen.

Vernieuwing is welkom

De gemeente neemt materialen af, zoals stempassen, kandidatenlijsten en stembiljetten, en twee jaar geleden ging men over van het ISS-systeem naar de applicatie Procura Verkiezingen. En daar zijn de medewerkers zeer over te spreken. Vooral het feit dat Procura het systeem zelf beheert, is een vernieuwing die als aangenaam wordt ervaren, vertelt Albert Hakvoort, senior medewerker eenheid dienstverlening. “Onze servers zijn uitbesteed aan een derde partij. Dat betekent dat iedere update die we willen doen, extern moet worden uitgevoerd. Het scheelt ons zeeën van tijd dat Procura het systeem zelf up-to-date houdt.” Daarnaast is het voor de gemeente een uitkomst dat het een webbased applicatie betreft. Hakvoort: “Inloggen kan op verschillende plekken, waardoor je niet langer gebonden bent aan één computer waarop het programma is geïnstalleerd. Met de nieuwe mogelijkheden, zoals een koppeling met de BRP-gegevens, winnen we verder veel tijd. Met één druk op de knop kunnen we bijvoorbeeld de adresgegevens van stembureauleden controleren, terwijl dat voorheen veel op- en uitzoeken was.”

“Procura is een organisatie waarmee we goed kunnen samenwerken. Medewerkers beschikken over knowhow, zijn klantvriendelijk en staan altijd voor je klaar.”

Albert Hakvoort,
senior medewerker eenheid dienstverlening

Vlekkeloos

Urk heeft duidelijk voor ogen wat een verkiezingsapplicatie moet bieden. “Van een programma als dit verwacht ik dat het er goed uitziet, dat het vlekkeloos werkt en eenvoudig te begrijpen is”, somt Hakvoort op. “Dat komt in Procura Verkiezingen allemaal samen. De applicatie is goed doordacht en gebruiksvriendelijk. De ontwikkelaars zijn duidelijk op de hoogte van de dagelijkse praktijk bij een gemeente. Dat zie je bijvoorbeeld aan de nieuw toegevoegde presentatiemodule. Daarmee kunnen we de uitslagen in alle rust invoeren op het gemeentehuis en presenteren op externe locaties. Met een door het programma opgestelde presentatie. Dat is heel prettig werken.”

Persoonlijke noot

De gemeente Urk koos ooit voor Procura door het hartelijke, persoonlijke contact met de medewerkers. Nog steeds zijn het de persoonlijke aanpak en de klantvriendelijkheid die de gemeente voor Procura doen kiezen.

Provincie:
Flevoland

Aantal inwoners gemeente Urk:
Ca. 20.342 (CBS, 30 april 2017)