Top
 

Gemeente Uden

Gemeente Uden

Overzicht in één oogopslag

De Noord-Brabantse gemeente Uden werkt bij verkiezingen voor de gemeenteraad en Tweede Kamer al langer samen met Procura en stapte in het najaar van 2016 over van het ISS-systeem naar Procura Verkiezingen. Medewerkers maken dankbaar gebruik van alle nieuwe mogelijkheden. Vooral de presentatiemodule voor uitslagen valt goed in de smaak.

“Tijdens het presenteren van verkiezingsuitslagen moet alles goed gaan. Gelukkig konden wij voor de volle 100% vertrouwen op de applicatie.”

Belinda Rietveld,
vakspecialist Burgerzaken

Gebruiksvriendelijk

Bij de gemeente Uden werken medewerkers elk aan hun eigen taak voor de verkiezingen. Sommigen verzorgen de aanmeldingen van de stembureauleden, terwijl anderen de presentatie van de uitslagen voorbereiden. Belinda Rietveld, vakspecialist Burgerzaken bij de gemeente, vertelt dat het daarom belangrijk is dat een verkiezingsapplicatie intuïtief werkt en alle collega’s op ieder moment in het proces snel kunnen instappen: “De gebruiksvriendelijkheid was een van de redenen om weer voor een applicatie van Procura te kiezen. De opties wijzen zich vanzelf, waardoor iedereen zonder veel uitleg aan de slag kan. Dat scheelt kostbare tijd.”

Overzicht

Het is de taak van Belinda Rietveld om de aanmeldingen van de stembureauleden te beheren en hen in te delen bij een stembureau. Met Procura Verkiezingen is dat een koud kunstje: “In Procura Verkiezingen heb je snel een goed overzicht van je bestanden. Ik zie in één oogopslag op welk stembureau bijvoorbeeld nog een teller mist en wie ik daar kan indelen.”

Vol vertrouwen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werkte de gemeente voor het eerst met de presentatiemodule om de verkiezingsuitslagen te presenteren. Zo’n presentatie is een spannend moment, weet Rietveld: “Alle ogen zijn dan gericht op de gemeente. Als de burgemeester voor de zaal staat en de uitslagen binnendruppelen, moet je voor de volle 100% op je programma kunnen vertrouwen. Dat konden we, mede door de workshop die Procura ons van tevoren gaf.”

Vervolg

De bijeenkomst is zelfs zo goed bevallen dat de gemeente graag nog meer uitleg wil over de andere functionaliteiten van de applicatie: “We werken nu twee jaar naar tevredenheid met het systeem en kennen de basishandelingen. Dit zou een goed moment zijn voor een vervolgbijeenkomst van Procura om er bijvoorbeeld achter te komen of we alle functionaliteiten inderdaad volledig benutten.”

Provincie:
Noord-Brabant

Aantal inwoners gemeente Uden:
Ca. 41.500 (CBS, 30 april 2017)