Top
 

Gemeente Steenbergen

Gemeente Steenbergen

Een vertrouwd gezicht in burgerzakenland

Omdat de vorige applicatie niet meer geheel aan de behoefte voldeed, stapte de gemeente Steenbergen begin 2017 over op Procura Verkiezingen. Medewerkers zijn enthousiast dat hun wensen zijn meegenomen in de ontwikkeling, vertelt beleidsmedewerker Publiekszaken Anne Verwijs. “Zo verloopt het e-mailcontact met de stembureauleden nu heel pragmatisch via de applicatie. Precies zoals wij het graag willen hebben.“

Betrouwbaar en professioneel

Procura is een vertrouwd gezicht in burgerzakenland en de medewerkers kunnen eigenlijk al niet meer zonder. Verwijs: “Het systeem ziet er mooi vormgegeven, betrouwbaar en professioneel uit. Het is ook een zeer compleet pakket waarmee je de uitslagen achteraf naar eigen wens kunt presenteren.”

“Ik zou niet meer zonder kunnen. Het is een zeer compleet pakket en je kunt ook mooi de historische ontwikkeling zien.”

Anne Verwijs,
beleidsmedewerker Publiekzaken

Uitgebreide presentatie

De gemeente kan de resultaten van de verkiezingen in het verleden eenvoudig vergelijken met recente uitslagen en die op verschillende manieren presenteren. De historie is namelijk makkelijk terug te vinden in het systeem. De gemeente Steenbergen wil de uitkomsten op partijniveau, kandidaatniveau én per stembureau laten zien. Procura zorgt daarvoor. Verwijs legt uit waarom dit belangrijk is voor de gemeente: “Voor gemeenteraadsverkiezingen is plaatselijk veel belangstelling. Inwoners en lokale media willen precies weten hoeveel zetels iedere partij haalt en waar winst of verlies vandaan komt. Het is belangrijk dat zo’n presentatie staat en 100% betrouwbaar is. Bij Procura weet je dat dat goed zit.”

Om uitslagen vlekkeloos te leren presenteren voor verschillende doelgroepen met de nieuwe applicatie, kregen medewerkers van de griffie een cursus. Die vond geheel naar hun specifieke wensen plaats op de pc’s van de deelnemers. Verwijs waardeert het dat Procura zo goed luistert naar de klant en wensen snel weet te vertalen naar praktische oplossingen.

Provincie:
Noord-Brabant

Aantal inwoners gemeente Steenbergen:
24.295 (CBS, 30 april 2017)