Top
 

Gemeente Oegstgeest

Gemeente Oegstgeest

Een passend antwoord op elke vraag

De gebruiksvriendelijkheid van de applicatie, de klantgerichtheid van de Procura-medewerkers en de snelheid waarmee zij een passend antwoord hebben op elke vraag, waren voor de Zuid-Hollandse gemeente Oegstgeest redenen om bij de vervanging van het ISS-systeem wéér te kiezen voor Procura.

Zolang als Medewerker Publiekszaken Mirjam Wolvers zich kan heugen, is Procura leverancier van de verkiezingsbenodigdheden en -software bij de gemeente Oegstgeest. De gemeente neemt drukwerk, zoals stempassen en kandidatenlijsten, af bij Procura en werkte meer dan 15 jaar lang met het ISS-systeem. Tegenwoordig maakt de gemeente gebruik van Procura Verkiezingen.

“Om met het ledenportaal aan de slag te kunnen, hebben we een training gehad van medewerkers van Procura. Die verliep op een fijne manier. De uitleg was laagdrempelig en we kregen veel ruimte om vragen te stellen.”

Mirjam Wolvers,
Medewerker Publiekszaken

Vriendelijk en benaderbaar

Waarom de gemeente weer voor een applicatie van Procura koos? “We zijn heel tevreden over de samenwerking”, legt Wolvers uit. “De medewerkers zijn vriendelijk en benaderbaar en of je hen nu belt of e-mailt met een vraag, ze helpen snel en adequaat. Wat ook meewoog in de keuze, is dat we onze historische gegevens vanuit het oude systeem eenvoudig over konden zetten naar Procura Verkiezingen. Dat scheelde ons veel tijd.

Ledenportaal

Met Procura Verkiezingen kan de gemeente het hele verkiezingsproces voorbereiden en bewaken: van het versturen van brieven naar stembureauleden tot en met het presenteren van uitslagen. En dat voor alle soorten verkiezingen. Ondertussen maakt de gemeente ook gebruik van het bijbehorende ledenportaal. Medewerkers kunnen stembureauleden niet alleen berichten sturen vanuit de applicatie, stembureauleden kunnen zelf ook op het portaal inloggen om hun beschikbaarheid door te geven en te wijzigen. Voorheen moest de gemeente de individuele reacties handmatig verwerken. Wolvers: “Om met het portaal aan de slag te kunnen, hebben we een training gehad van medewerkers van Procura. Die verliep zeer prettig. De uitleg was laagdrempelig en we kregen veel ruimte om vragen te stellen.”

Presentatieprogramma

Ook als de stembussen gesloten zijn, gebruikt de gemeente de applicatie: om de uitslagen te presenteren. Wolvers: “We hebben het presentatieprogramma voor het eerst gebruikt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en het is zowel door de raadsleden als de burgemeester goed ontvangen. Wij hoeven als afdeling Publiekszaken alleen de uitslagen in te vullen. De applicatie maakt vervolgens automatisch een presentatie die we in de raadszaal op een scherm kunnen tonen. Op een verkiezingsavond hebben wij als afdeling veel aan ons hoofd en dan is het prettig dat werk als dit je uit handen genomen wordt.” Bovendien zit er veel historie in de applicatie: “Daar zijn raadsleden erg blij mee. Zij kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel stemmen ze bij een vorige verkiezing gehaald hebben. Kortom: Procura Verkiezingen is een zeer complete applicatie!”

Provincie:
Zuid-Holland

Aantal inwoners gemeente Oegstgeest:
23.958 (Bron: CBS.nl, mei 2018)