Top
 

Gemeente Nijmegen

Gemeente Nijmegen

Kiezen voor kwaliteit en service

Om de verkiezingen tot in de puntjes voor te bereiden, werkt de gemeente Nijmegen al jaren met een aantal producten en diensten van Procura. De kwaliteit en de service zijn daarbij doorslaggevend.

Bij de verkiezingen van 2017 maakte de gemeente Nijmegen net als bij eerdere verkiezingen gebruik van het softwarepakket verkiezingen. En daarnaast van het drukwerk zoals stempassen, volmachten, kiezerspassen, huis-aan-huis-kandidatenlijsten en stembiljetten.

Het zijn de kwaliteit en de service die afdeling Publiekszaken voor Procura doen kiezen, vertelt Kim Noij, medewerker bureau Verkiezingen bij de gemeente Nijmegen. “Ikzelf heb nu aan drie verkiezingen meegewerkt. Elke keer als ik contact opneem met Procura, word ik snel en goed geholpen. Als medewerker ben ik daarom heel blij met de keuze van Publiekszaken voor Procura.”

Wisselwerking

De gemeente Nijmegen deed mee als pilotgemeente om mee te denken hoe de verkiezingssoftware verder kon worden verbeterd. “Zo konden we meebouwen aan het systeem en mogelijkheden voor vernieuwing aangeven”, aldus Kim. “Er was een heel fijne wisselwerking.”

Er is ook een verbeterpunt. In 2017 kon de software geen uitslag per kandidaat per stembureau op de gemeentelijke website plaatsen. Dat staat op het verlanglijstje voor de volgende verkiezing.

“Elke keer als ik contact opneem met Procura, word ik snel en goed geholpen.”

Kim Noij,
medewerker bureau Verkiezingen afdeling Publiekszaken

Provincie:
Gelderland

Aantal inwoners gemeente Nijmegen:
172.114 (1 januari 2016)