Top
 

Gemeente Koggenland

Gemeente Koggenland

Op tijd klaar voor de verkiezingen

Voorheen betekende de voorbereiding voor verkiezingen veel werk voor de medewerkers van de gemeente Koggenland. Alle locaties die geschikt zijn als stembureau moesten apart worden aangeschreven om de beschikbaarheid te controleren. Ook de stembureauleden kregen elk individueel een bericht of ze beschikbaar waren. Nu alle adressen van stembureaus en stembureauleden in het systeem staan, is dat verleden tijd.

Binnen afzienbare tijd komt er ook een koppeling met de persoonsgegevens uit de basisregistratie. Dat maakt het mogelijk snel en handig te controleren of de gegevens nog up-to-date zijn. Deborah Bakker-Wouts, specialist Basisregistratie Personen: “We kunnen dan direct zien welke gegevens aandacht vereisen, bijvoorbeeld door adreswijzigingen of bij overlijden. Dat is nu nog veel uitzoekwerk. Op dit moment gaat de aandacht uit naar de technische realisatie van de koppeling met e-mailadressen van burgers/leden in het BRP.”

“Ik had een probleem dat goed werd opgelost door een medewerker van Procura. Die reageerde snel en voelde exact aan dat er direct actie ondernomen moest worden.”

Deborah Bakker-Wouts,
specialist Basisregistratie Personen

Oplossingsgericht

De gemeente Koggenland werkt al sinds jaar en dag met het softwarepakket Procura Verkiezingen. Toen die applicatie enigszins gedateerd raakte, was het dan ook vanzelfsprekend om te kiezen voor een opvolger van dezelfde aanbieder. Vooral het meedenken en de oplossingsgerichtheid van Procura gaven de doorslag voor de gemeente om weer te kiezen voor Procura.

Toch ging de overgang naar het nieuwe systeem niet geheel vlekkeloos. De medewerkers hadden moeite de applicatie goed onder de knie te krijgen. Daarom bood Procura een cursus aan: “Door de veelheid aan mogelijkheden is het systeem wat bewerkelijk”, vertelt Bakker-Wouts. “We kregen uitleg en leerden de verschillende menu’s kennen. Ook hielp Procura de modelbrieven goed in te voeren en het systeem verder in te richten om e-mails te versturen. Ik ben blij dat we zo professioneel worden ondersteund en begeleid. Procura staat steeds voor ons klaar en we hebben snel antwoord op vragen als we contact opnemen.”

Provincie:
Noord-Holland

Aantal inwoners gemeente Koggenland:
22.522 (CBS, 1 januari 2017)