Top
 

Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein

In januari 2018 bezochten Sylvia Bomer en Rosemarije Leilis, beiden klantadviseurs bij de gemeente IJsselstein, de Gebruikersdag van Procura Verkiezingen. Nog geen twee maanden later presenteerden ze de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen met de nieuwe applicatie.

Sylvia Bomer en Rosemarije Leilis zagen op de Gebruikersdag van Procura Verkiezingen de laatste updates van de software, inclusief de module voor de presentatie van de verkiezingen. “Als klantadviseur regelen wij met z’n tweeën alles rondom de verkiezingen. Daarom wilden we meer weten over de applicatie. Toen we de presentatie van de uitslagen zagen, zeiden we meteen tegen elkaar: dat willen wij ook! Het zag er ontzettend duidelijk en mooi uit!”

“We kregen ontzettend leuke reacties op de presentatie van de uitslagen.”

Sylvia Bomer en Rosemarije Leilis,
klantadviseurs gemeente IJsselstein

Gegevens inkloppen

De dag na de presentatie werd de knoop al doorgehakt en de software besteld. Vervolgens werd de applicatie in stelling gebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Bomer: “Procura heeft zeer veel gegevens voor ons in het systeem gezet. Dat was heel fijn. We hebben er de tijd voor genomen om alle stembureaus, politieke partijen en kandidatenlijsten goed in het systeem te zetten. De stembureauleden hadden we al vanuit onze oude applicatie brieven gestuurd, maar de volgende keer gaan we die zeker mailen via Procura Verkiezingen.”

Live presentatie

Zo mooi als de presentatie van de uitslagen leek op de Gebruikersdag, zo mooi was die ook in het echt, ervaarde Bomer. “Het was geweldig! De uitslagen zetten we voorheen per stembureau in een Excel-bestand. Wij stuurden dan steeds via de mail een update voor de presentatie. Nu konden we de uitslagen meteen invoeren in Procura Verkiezingen. In het theatercafé naast het gemeentehuis liet een collega van de afdeling Communicatie via de beamer meteen de staafdiagrammen per stembureau en partij zien. Door de kleuren was goed te zien wie waar scoorde en wat de tussenstand was. En dat was precies wat we wilden voor de burgemeester en de politieke partijen! We hebben er ontzettend leuke reacties op gehad. Wij zijn laaiend enthousiast en tevreden over de service van Procura.”

Provincie:
Utrecht

Aantal inwoners gemeente IJsselstein:
34.307 (CBS, 30 april 2017)