Top
 

Gemeente Dinkelland en gemeente Tubbergen

Gemeente Dinkelland en gemeente Tubbergen

Applicatie is intuïtief en zeer toegankelijk

“Verkiezingen zijn een papieroorlog met fatale termijnen”, zo omschrijft Marcel de Vet de regeldruk rondom verkiezingen. Hij is beleidsmedewerker Burgerzaken bij de gemeente Dinkelland en gemeente Tubbergen. De applicatie Procura Verkiezingen neemt de medewerkers op administratief en logistiek gebied veel werk uit handen.

Intuïtief

De twee Twentse gemeenten gingen direct over op Procura Verkiezingen toen de applicatie op de markt kwam. De implementatie was eenvoudig door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en omdat de medewerkers al sinds jaar en dag werken met programma’s van Procura, vertelt De Vet. De grote kracht van Procura Verkiezingen schuilt voor hem in de volledigheid. Daarnaast is het systeem zeer toegankelijk en staat Procura open voor suggesties en ideeën. De Vet: “De applicatie werkt heel intuïtief, dat is belangrijk. Verkiezingen organiseren is al lastig genoeg. Ik wil niet eerst een honderd bladzijden tellende gebruiksaanwijzing door moeten akkeren. Procura denkt echt vanuit de gemeenten en weet precies hoe ze de organisatie van verkiezingen voor ons zo eenvoudig mogelijk kan maken!”

“Bij Procura draait het om de vraag: hoe maken we het organiseren van verkiezingen zo eenvoudig mogelijk voor gemeenten?”

Marcel de Vet,
beleidsmedewerker Burgerzaken
gemeente Dinkelland en gemeente Tubbergen

Legio mogelijkheden

De medewerkers zijn enthousiast over de uitgebreide mogelijkheden van Procura Verkiezingen. Zo zorgt het werken in een online omgeving ervoor dat gemeenten altijd de laatste versie van het systeem gebruiken. De Vet: “Voorheen verzuimden we nog weleens updates te downloaden waardoor fouten werden gemaakt. Dat kunnen we nu voorkomen. Het is fijn dat Procura ons een deel van het applicatiebeheer uit handen neemt.” Dinkelland en Tubbergen werkten ook met andere systemen, maar niet eerder zagen de medewerkers zo’n compleet pakket. “Bij Procura hoef je niet te switchen tussen verschillende programma’s. Een e-mailprogramma, modelbrieven, een kalender, alles zit erin!”

Organisatie

Ook voor organisatorische taken maakt de gemeente intensief gebruik van de applicatie. Zo rekent Procura Verkiezingen precies uit wanneer brieven en e-mails volgens de Kieswet verstuurd moeten zijn. En rolt er na invoering van de verkiezingsdatum een functionele kalender uit die de fatale termijnen aangeeft. Alle bijbehorende documenten worden vervolgens automatisch op datum gesteld en geprint. “Zo zien de medewerkers niets over het hoofd”, volgens De Vet. “We kunnen volledig op Procura vertrouwen! Dat geldt ook voor logistieke taken. Aan de hand van de opgegeven beschikbaarheid van de stembureauleden, berekent de applicatie of er gedurende de verkiezingsdag voldoende bezetting is op een stembureau. Met tientallen bureaus raak je snel het overzicht kwijt, maar nu weten we dat de bezetting altijd optimaal is.”

Provincie:
Overijssel

Aantal inwoners gemeente Dinkelland:
26.201 (CBS, 30 april 2017)

Aantal inwoners gemeente Tubbergen:
21.152 (CBS, 30 april 2017))