Top
 

Gemeente Dalfsen

Gemeente Dalfsen

Snelle, geruisloze overgang naar nieuwe applicatie

Gemeente Dalfsen maakt al sinds de invoering van de digitale stemcomputer in de jaren negentig gebruik van verkiezingssoftware van Procura. De samenwerking verloopt nog steeds naar tevredenheid en het implementeren van de laatste versie was dan ook eigenlijk een koud kunstje.

Begin 2017 stapte de Overijsselse gemeente over op de applicatie Procura Verkiezingen. “Die overgang verliep voor medewerkers verrassend snel”, vertelt allround medewerker Publieksdienstverlening Hans van Scheepen. De applicatie is uitermate gebruiksvriendelijk, waardoor het implementatietraject kort en overzichtelijk was. Daarnaast zorgde Procura ervoor dat e-mails voor bijvoorbeeld stembureauleden klaar staan om snel te versturen.

“De implementatie en het gebruik van Procura Verkiezingen verlopen geheel naar tevredenheid. De applicatie sluit perfect aan bij onze digitale manier van communiceren.”

Hans van Scheepen,
allround medewerker Publieksdienstverlening,
gemeente Dalfsen

Nieuwe mogelijkheden

“De applicatie is volledig aangepast aan onze wensen”, legt Van Scheepen uit. Het systeem bevat brieven en standaard e-mails die zijn opgemaakt conform de huisstijl van de gemeente. Daarnaast sluiten de mogelijkheden goed aan bij de wijze waarop de gemeente het liefst met burgers communiceert: via e-mail. Van Scheepen: “Er is een e-mailfunctie met standaard berichten en formulieren voor de stembureauleden.” Ook is koppeling met de gegevens uit de basisregistratie mogelijk, maar daar maakt Dalfsen nog geen gebruik van.

Begeleiding op maat

Procura biedt niet alleen een applicatie aan, maar ondersteunt de gemeente ook in de voorbereidingen voor de verkiezingen. Iedere verkiezing neemt Procura het proces van A tot Z door met de gemeente, zodat de medewerkers tot in de puntjes zijn voorbereid op wat komen gaat. “Met veel oog voor onze behoeften”, vindt Van Scheepen. “Medewerkers van Procura zijn deskundig en weten van de hoed en de rand. Zelf krijgen we geen routine in het organiseren van verkiezingen, omdat die niet frequent plaatsvinden. Procura is helemaal thuis in ‘deze wereld’, denkt mee en wijst ons op belangrijke taken. Heel prettig!”

Provincie:
Overijssel

Aantal inwoners gemeente Dalfsen:
Ca. 28.125 (CBS, 30 april 2017)