Top
 

Gemeente Aalsmeer en gemeente Amstelveen

Gemeente Aalsmeer en gemeente Amstelveen

Het hele verkiezingsproces voorbereiden en bewaken vanuit één systeem

De gemeente Aalsmeer werkte al lange tijd met de voorganger van het softwarepakket Procura Verkiezingen. Na de ambtelijke fusie met de gemeente Amstelveen was het een logische stap het pakket ook voor die gemeente in te zetten. Nu profiteren beide van de mogelijkheden van het nieuwe pakket.

Vragen en wensen

De ambtenaren van Amstelveen lopen graag voorop met nieuwe ontwikkelingen. Daarom besloten zij mee te doen aan de pilot van Procura voor de nieuwe versie van het softwarepakket. “Daar is een mooi pakket uitgekomen,” vindt Mario van Deijzen, coördinator verkiezingen. “We hadden een hotline met de ontwikkelaars. Die luisterden goed naar ons als gebruiker, en onze wensen konden vaak al binnen een week worden gerealiseerd. Procura werkt nauw samen met de gebruiker. Ze ondernemen altijd snel actie op onze vragen en wensen.” Bij het referendum over Oekraïne in 2016 deden beide gemeenten voor het eerst hun voordeel met het geheel nieuwe pakket. Met alle opgedane ervaring verliep ook de organisatie van Tweede Kamer-verkiezingen in 2017 naar tevredenheid.

“Zeker de laatste twee maanden voor verkiezingen zijn altijd hectisch. Procura Verkiezingen is dan een belangrijk en tijdsbesparend hulpmiddel.“

Mario van Deijzen,
kwaliteitsadviseur Publiekszaken en coördinator verkiezingen gemeente Aalsmeer en gemeente Amstelveen

Alle gegevens in één systeem

Met Procura Verkiezingen kunnen de gemeenten het hele verkiezingsproces voorbereiden en bewaken: van het versturen van brieven naar stembureauleden tot en met het presenteren van de uitslag. En dat voor alle soorten verkiezingen. Bij gemeenteraadsverkiezingen kan de gemeente bijvoorbeeld ook brieven versturen vanuit het systeem voor de benoeming van gemeenteraadsleden. Alle gegevens die nodig zijn, zitten in één systeem. Dit werkt snel en eenvoudig, en voorkomt fouten. Mario geeft nog een voorbeeld: “Als een stembureaulid zich afmeldt, kunnen we meteen een lijst van andere leden oproepen, zelfs gesorteerd op ervaring. Voorheen moesten we daarvoor verschillende Excellijsten raadplegen.”

Provincie:
Noord-Holland

Aantal inwoners gemeente Aalsmeer:
31.386 (1 januari 2017)

Aantal inwoners gemeente Amstelveen:
88.609 (1 januari 2016)