Top
 

Webinar NVVB e-dienstverlening burgerlijke stand

Webinar NVVB e-dienstverlening burgerlijke stand

Jaarlijks houdt de Nederlandse vereniging voor Burgerzaken (NVVB) een groot jaarcongres in april of mei. Door Corona was dit verschoven naar november, maar ook dat bleek niet mogelijk.

Daarom heeft men besloten een reeks webinars te organiseren voor gemeenten met verschillende onderwerpen. Zo is verkiezingen bijvoorbeeld al aan bod gekomen en de toekomst van het reisdocumentenstelsel.

Op donderdag 26 november was het onderwerp “e-dienstverlening en burgerlijke stand”. Aan de drie BRP-leveranciers is gevraagd om samen met een klantgemeente hierover iets te vertellen, verdeeld over de burgerlijke stand thema’s geboorte, huwelijk en overlijden. Procura heeft huwelijk als hoofdthema gebruikt met de gemeente Haarlem als klantgemeente die haar ervaringen deelde.

Per “koppel” was er 15 minuten tijd. Na afloop was er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De bijdragen waren van tevoren al opgenomen om te zorgen dat iedereen binnen de afgesproken tijd zou blijven. Bij het tonen van het filmpje van Haarlem was helaas het geluid slecht. Toch zijn er veel leuke reacties en vragen binnengekomen op onze gezamenlijke bijdrage. Het was voor ons een uitgelezen kans om aan bijna 300 gemeenten onze visie op e-dienstverlening uiteen te zetten en om meteen vrijBRP “airtime” te geven.

De webinars van de NVVB waren een noodoplossing, maar blijken een hit. Naar verwachting krijgt dit zeker vervolg en als het onderwerp past zullen we ook een volgende kans aangrijpen om onze visie naar voren te brengen.

Delen