Top
 

Nog meer gemak met nieuw stembureauledenportaal

Nog meer gemak met nieuw stembureauledenportaal

Het Stembureauledenportaal, een module van Procura Verkiezingen waarmee stembureauleden hun beschikbaarheid kunnen doorgeven, is volledig vernieuwd. De functionaliteit blijft (vooralsnog) identiek aan de voorganger. Met versie 1.28 is het portaal direct klaar voor gebruik en zijn beheerwerkzaamheden door de gemeente niet meer nodig.

Stembureauledenportaal

Een verbeterde foutafhandeling helpt stembureauleden verder om vragen correct en volledig in te vullen. Ook het inloggen is beter geworden. Een stembureaulid wordt bijvoorbeeld direct gebeld als er geen verificatiecode via SMS binnenkomt.

Sjablonen in een handomdraai

Een veelgehoorde opmerking dat het maken van sjablonen niet eenvoudig was, hebben we ons ter harte genomen. Resultaat? Na het doorvoeren van vele, kleine verbeteringen kunnen sjablonen voor het versturen van e-mails en formulieren nu in een handomdraai samengesteld worden.

Meer functionaliteit

De persoonsgegevens van stembureauleden staan veilig in een besloten netwerk en zijn alleen toegankelijk via het Gemnet-netwerk van KPN Lokale Overheid of uw Diginetwerk-verbinding. Veiligheid gegarandeerd dus. Persoonsgegevens van het Stembureauledenportaal zijn alleen zichtbaar via Twee factor authenticatie (2FA). Data worden versleuteld en niet relevante persoonsgegevens worden niet gedeeld. Een laatste toevoeging is een volledig nieuw auditing-module. Deze biedt – voor gebruikers met de juiste rechten – uitgebreide mogelijkheden om te filteren en na te gaan wie op welk moment welke persoonsgegevens heeft gewijzigd. Ook kunt u herleiden wie de BRP heeft geraadpleegd en welke persoonsgegevens zijn gewijzigd.

Delen